Kulinarna Stolica Polski
Polacy cenią sobie tradycję. Z nostalgią wspominają smaki dzieciństwa i chętnie wracają pamięcią do tego, co definiowało ulubione obiady u babci. Z drugiej strony lubią chwalić się tym, co nasze, są dumni z narodowej kultury, a jej częścią jest oczywiście kuchnia. Interesują ich lokalne smaki.
W Pysznościach czujemy ten nastrój i lubimy zabierać czytelników do czasów dzieciństwa, przypominać im dawne polskie smaki, ale też zapoznawać z tradycyjną kuchnią regionalną. Szanujemy tradycję i chcemy ją promować w nowym cyklu i plebiscycie Kulinarna Stolica Polski.
Więcej informacji już niebawem.
Kulinarna Stolica PolskiJedziesz na majówkę na Warmię? Musisz tego spróbować. Karmuszka i dzyndzałki to dopiero początek
Dorota Gepert
Kulinarna Stolica PolskiMoja babcia kiedyś robiła tę zupę bardzo często. Rumpuć w jej wykonaniu był prawdziwą ucztą
Marzena Pęcak
Kulinarna Stolica PolskiTaką zupę robiła moja babcia. Wszyscy zajadali się nią ze smakiem
Marzena Pęcak
Kulinarna Stolica PolskiNigdzie indziej nie zjesz takich serów. Polacy nie są nawet świadomi
Karina Czernik
Kulinarna Stolica PolskiDziś jest zapomniana. Kiedyś na Kaszubach babcie gotowały ją często ze względu na niewielki koszt
Adrianna Trusiuk
Kulinarna Stolica PolskiW Łodzi knedle jada się z nietypowymi dodatkami. Wiele osób na samą myśli odruchowo się krzywi
Ewa Malinowska
Kulinarna Stolica PolskiMoja babcia przywiozła ten przepis z Lubelszczyzny. Kresowy przysmak przygotujesz za grosze
Ewa Malinowska
Kulinarna Stolica PolskiW Hrubieszowie z jabłek robią zupę. Tradycyjny przepis zaskoczy cię smakiem
Ewa Malinowska
Kulinarna Stolica PolskiKiedyś babcie z Małopolski gotowały często. Dziś prawie nikt nie pamięta, a jest prosta i szybka
Marcin Michałowski
Kulinarna Stolica PolskiW Łodzi zamiast żurku jedzą zalewajkę. Jest tanio, smacznie i ekspresowo
Ewa Malinowska